Stamning
Kunskapstest
Almanacka
Anslagstavlan
Internationella stamningsdagen
2004 Intern. år för barn som stammar
Världskongress
Nordiskt samarbete
Internationellt samarbete
Terapier
Hjälpmedel
Forskning
Forum, chat mm
Material
Artiklar
Kända personer som stammar
SSF
Stamningsförbundet
Lagar
Länkar
Tänkvärda ord
Kontakta mig
Startsidan

 

 Boka föreläsning:


Bild när tungan knyter sig länk till www.stamning.info

2004 var det internationella året för barn som stammar

Länk till min blogg

knapp till Acrobat Reader hämtning

 

Nordiska 2006/Nordic seminar 2006

Nordiska 2006 var i Finland

Seminariebilder:

Nordiska Stamningseminariet 2006 i Finland

 


NORDISKA STAMNINGSSEMINARIET, 25-27 AUG 2006

STORFINNHOVA GÅRD, DRAGSFJÄRD, FINLAND

I augusti 2006 anordnar den finska stamningsföreningen SÄY det traditionella nordiska stamningsseminariet i Dragsfjärd, Finland. Temat för seminariet är ”Finn din inre viking”.

 

Seminariet utspelas Finlands sydligaste region, i Åbo skärgård. Dragsfjärd är beläget 159 km väster om Helsingfors, 78 km från Åbo och 24 km från Tammerfors. Den tvåspråkiga kommunen Dragsfjärd ligger på Kimito ö. Regionen är som ett intressant pussel, där finns små naturområden i det oändliga.  

 

 

Här i Dragsfjärd, bakom bördiga åkrar döljer sig Storfinnhova Gård. Det är ett ställe där interaktion mellan människan och naturen är en realitet som man kan se nästan överallt. Skogen ger eftertryck åt gårdens idyll samt ger skydd och erbjuder sina skatter till de som söker dem.

Storfinnhova erbjuder inkvartering för varje smak. Har du någonsin drömt om att bo i ett träd? I ett trädhus kan du till exempel njuta av augustins mörknande kvällar.

Nästan i alla inkvarteringsalternativ finns nutida bekvämligheter.

Stället skapar en sagolik känsla av välbefinnande och glädje till varje sinne och för med sig lycka!

 

FINN DIN INRE VIKING

Stämmer ditt liv överens med dina drömmar? Vad är dina inre styrkor? Vad hindrar oss att förverkliga våra drömmar? Lev din dröm, dröm inte ditt liv! Är det inte dags för ett kort uppehåll, mitt i dessa hektiska tider? Skulle ett uppehåll ge dig energi att uppnå dina mål att få ett liv med bättre kvalitet?

Slutet av sommaren är skördens tid. Det är dags att stanna upp och tänka efter hurdan skörd man väntar av sitt liv. För att få en rik skörd, bör vi tro på oss själva och ta hand om oss själva. Då är det också dags att så nya korn av hopp för nästa år. För att kornen av förändring skulle rota sig väl, behöver de en grogrund vilken är beredd och gödslad ordentligt.

Kom till Dragsfjärd och samla allt det underbara inom dig själv från den finska naturen. Nyttjanderätt är vars och ens rätt. Säkra din färgprakt för det kommande året och kom med på livets skördefest för att söka och lära nya sidor av dig själv. Känn en uppfriskande känsla som smittar!

Kom och finn vikingens mod i dig själv och njut av naturens botande styrkor!

Naturutflykter är ett billigt nöje och var och en har en lagenlig allemansrätt till dem. Det enda kravet är att du har friluftskläder och öppet sinne.

Naturen är full av lugnande tystnad som ackompanjeras av vattnets skval och lövens prassel. Kommer du ihåg hur det känns att gå på mossbevuxen skogstig? Vilken effekt har lukten av kåda och barr på dig? Visste du att Finlands natur klingar i de flesta kompositioner av Sibelius?

Är du villig till ett litet ljudföredrag mitt i naturen? Naturens frid ger upplevelserna en vederbörlig ram. Dess elegans beror på stunden, liksom livet! Ta vara på det!

Är det du som blir nästa års Idols?

Du kan öva kroppskontroll t.ex. med hjälp av skrattyoga.

Välkommen att njuta av livet och den gemensamma nordiska lektraditionen!  Vi ska göra gott tillsammans och njuta av kvalitetstid i kvalitetssällskap!

 

 

Mer information (till exempel registrering) kommer i början av 2006. 

teija.taskinen@luukku.com  

soile.valve@luukku.com  

taneli.korhonen@hut.fi

www.kolumbus.fi/say
www.storfinnhova.com

Seminarie annons (engelska, PDF) 
http://www.kolumbus.fi/say/2006/moniste.pdf

Nordic Stuttering Seminar (engelska, PDF file, 2.4 Mb) http://www.kolumbus.fi/say/2006/seminar_ad.pdf

Seminarieplatsen
http://www.storfinnhova.com/

Sidan upp


"Finlands stammarförening rf ordnar det nordiska stamningsseminariet på Kimito ö i Dragsfjärd 25. - 27.8.2006. Temat för seminariet är "Finn din inre viking".

Kom med att söka efter djärvhet och dina inre krafter och njuta av internationellt sällskap! Finska och svenska är seminariets officiella språk. Det används också engelska men allt tolkas vid behov, så man klarar sig utan språkkunskaper.

Det är inte alltid möjligt att ta en hel vecka ledigt för att skämma bort sig själv. Lyckligtvis hjälper bara tre dagars flykt från vardagen att glömma knoget och brådskan. Försök någonting nytt och bli förnyadd!

 

Preliminär program:

Fredagen 25.8.2006

På förmiddagen ska vi samlas på Salo järnvägsstation. Det finns bra tåg- och bussförbindelser till Salo. Vår samtransport avgår så att de som kommer med tåg eller buss och från Åbo hamn hinner med. De som kommer från Helsingfors eller från någon annan ort beaktas också. Busstationen och järnvägsstationen är närä varandra i Salo. När vars och ens bagage är packat i bussen sätter vi kurs på Teijos vandrarområde i Bjärnå där vi ska äta, bli bekanta med varandra och njuta av gott sällskap.

Representanter för ELSA, förbundet för de europeiska stamningsföreningarna, och ordförande för de nordiska föreningarna ska samlas och diskutera bl. a. om de nordiska stamningsseminariernas framtid.

Under eftermiddagen ska vi vandra i den finska skogen och lyssna på tystnaden. Vi ska också grilla korv, hålla små tal i mitten av skogen i Hyde Park - anda. De allra våghalsigaste kan pröva bilkörning på sluttningar, ge sig ut på en roddtur, paddla eller testa sin fiskelycka.

På kvällskvisten ska vi överföras till seminariets egentliga ställe Storfinnhova (www.storfinnhova.com) där vi ska bada bastu i en underjordisk bastu och njuta av kvalitetstid.

 

Lördagen 26.8.2006

Vi ska söka efter våra inre krafter med hjälp av tystnad och modet att förverkliga våra dömmar. I verkstäder kan man bl. a. göra.styrkeföremål/ runor av skogens skatter, koncentrera sig på bågskytte och sätta sig in i hur det är möjligt att sköta med rösten. Psykolog Riitta Wahlström är ansvarig för dagens mentala innehåll och andra medhjälpare svarar för resten av programmet.

På kvällen ska vi äta på vikingarnas maner och njuta av sällskapslekar från nordisk folklore. Estraden är fri för var och en. Jari Paavola, medlem i vår förening, och hans orkester tar hand om folkdansmusik och välbefinnande.

Söndagen 27.8.2006

Efter frukosten ska vi ge oss av till Taalintehdas och efter det är det dags för en sjöutflykt. Vikingarna var aktiva sjöfarare och jordbrukare. Vi ska hedra vikingarnas andar och gå att lyssna på vindars meddelanden och "trycka" våra fotspår på strandklipporna - liksom vikingarna gjorde under sin tid. Havet bevisar våra drömmar och ger sitt styrka att förverkliga dem. Kom till naturens famn att må bra!

Efter lunchen ska vi dela erfarenheter och samla in mentala matsäckar och andra guidningar för ett nytt liv.

Vistelsen i Storfinnhova slutar med gruppfotografering och kaffe ungefär klockan 15.00.

Måndagen 28.8.2006

Sightseeing-tur i Helsingfors för villiga är på planeringsstadiet (2 timmar).

 

Priset på seminariet är 290€. Det innehåller lunchen i Teijo vandrarområde, inkvarteringen i Storfinnhova med alla måltider (frukost, lunch och middag) från och med fredag till och med söndag och forslingar under seminariet.

Om du anmälar dig före 30.4.2006, seminarpriset är 270€. Anmäla dig via e-post till Taneli Korhonen. Han ska rådda dig i betalningsärenden.

 

Vi ska göra ett oförglömligt veckoslut i kvalitetssällskap!

 

Mera om seminarplatsen (pdf filen 1,8 Mbyte)

 

Tilläggsinformation:

teijataskinen@gmail.com
taneli.korhonen@hut.fi
soile.valve@luukku.com
lasse.rehn@hut.fi tel. +358 9 855 2656"

Sidan upp

 


Hälsningar från Finland!

 

Den finska stamningsföreningen arrangerar det traditionella nordiska stamningsseminariet I Dragsfjärd, Finland, 25-27 augusti 2006.

Seminariets tema är Finn din inre Viking.

 

Seminariet

===========

 

Seminariet startar på fredag den 25 augusti kl. 10.00. Vi träffas vid järnvägsstationen i Salo. Salo är en liten stad mellan Helsingfors och Åbo (Turku), se länken nedan, och ligger ungefär 60 km nordöst om Dragsfjärd. Transporten mellan Salo och seminarieplatsen är ordnad, så det räcker om alla hittar sin väg till Salo.

 

Preliminär schemat hittar du på länken nedan. (Kan ändras, så håll utkik på hemsidan.)

 

Seminariet slutar på söndag 27 augusti vid 15.00 tiden, där transport ordnas till Salo.

 

Om du vill stanna längre har vi planerad en sightseeing tur i Helsingfors på måndag.

 

Seminarieställe

=================

 

Seminariet organiseras I det idylliska Storfinnhova, som erbjuder sina besökare bland det bästa Finland har att erbjuda. Förutom arrangemanget på fredag eftermiddag är det här vi befinner oss hela helgen.

 

Storfinnhova har många olika ackommodationsmöjligheter, från rum med alla bekvämligheter, till exotiska trähus I skogen.

 

Hur kommer man dit

================

 

Om du inte kommer från Sverige är det lättast att flyg till antingen Helsingfors (huvudflygplatsen) eller Tampere (Tammerfors) (budgetflyg). För dig som kommer från Sverige är det lämpligast och billigast att åka båt (Silja Line eller Viking Line) från Stockholm till Turku (Åbo).

 

När du anländer I Helsingfors, Tammerfors eller Åbo ska du åka vidare till Salo. Du kan antingen åka tåg eller bus. Det är bra förbindelser mellan Helsingfors och Åbo till Salo. Anländer du i Tammerfors måste du först åka till Helsingfors eller Åbo.

 

Från Helsingfors är det ungefär 1:20 t till Salo och kostar ungefär 25 Euro (enkel resa). Med buss tar det ungefär 1:40 t och kostar kring 17 Euro (enkel resa).

 

Från Åbo till Salo med tåg tar ungefär 30 minuter och kostar mellan 8-13 Euro (enkel resa). Med buss tar det en timme och kostar kring 8 Euro (enkel resa).

 

Från Tammerfors till Salo med tåg tar ungefär 3 timmar och kostar kring 30 Euro (enkel resa). Med buss tar det 3:30 t och kostar kring 28 Euro (enkel resa).

Silja Line båten från Stockholm till Åbo anländer kl. 08.00 och båten till Helsingfors 09.55. Viking Line båten från Stockholm till Åbo anländer kl. 07.35 och båten till Helsingfors kl. 10.00.

 

Om du flyger till Tammerfors har Ryanair en bussförbindelse mellan Tammerfors och Helsingfors som kostar 25 Euro (enkel resa). Busslinje 61 går från Tammerfors flygplats till Tammerfors stad (för tidtabeller se länken nedan).

 

Exempel på förbindelser till Salo när du anländer den 25e är:

 

 

          Från        Avgår       Anländer

   --------------------------------------

   Buss Helsingfors    8:00 am     9:35 am

   Tåg  Helsingfors    7:38 am     8:57 am

   Buss Åbo     8:45 am     9:55 am

   Tåg  Åbo    8:40 am     9:32 am

 

Exempel på förbindelser från Salo, efter seminariet op den 27e:

 

          Till          Avgår

   --------------------------------------

   Buss Helsingfors   16:00, 17:00

   Tåg  Helsingfors   16:32, 17:32

   Buss Åbo                          16:10, 17:10, 18:10

   Tåg  Åbo                          16:30, 17:30, 19:30

 

I ovannämnda exempel åker bussen och tåget till/från Abo avgår från Åbo hamn.)

 

Kostnader

=====

 

Seminarieavgiften är 290 Euro (eller 270 Euro om du anmäler dig och betalar 100 Euro I förskott innan den 30e april). I avgiften ingår boende från fredag till söndag (två nätter), alla nämnda måltider i schemat (nedan), programmet, alla i schemat nämnda evenemang och transporter under helgen, från ankomsten i Salo till avresan från Salo.

 

Om du vill delta I sightseeingsturen I Helsingfors på måndag blir det 20 Euro extra.

 

Registrering

============

 

Du kan registrera dig via e-post eller genom att fylla i en blanket direkt på hemsidan. Detaljer (även om betalningen) kommer att finnas på  http://www.kolumbus.fi/say/2006/

 

Boende I Finland

========================

 

Om du vill få ut så mycket som möjligt av din finlandsresa och vill stanna längre kan du komma tidigare eller stanna efter seminariet. Nedan hittar du länkar till olika hotell/hostels i Helsingfors. Det finns rum från 25 Euro per natt.

 

Ser fram emot att se dig I Finland!

 

För mer information kontakta

 

 

   Teija Taskinen, teijataskinen@gmail.com

   Taneli Korhonen, taneli.korhonen@hut.fi

   Soile Valve, soile.valve@luukku.com

   Lasse Rehn, lasse.rehn@hut.fi

 

Länkar

=====

 

Information om seminariet (schema, kartor mm):

http://www.kolumbus.fi/say/2006/

 

Seminarieplatsen, Storfinnhova Gård: http://www.storfinnhova.com/ (tyvärr bara på finska)

 

Viktiga platser

* Salo: http://www.salo.fi

* Helsingfors (Helsinki): http://www.helsinki.fi/eng/

* Tammerfors (Tampere): http://www.tampere.fi/english/ eller http://www.tampere.fi/english/otherlanguages/index.html#CONTENT.otsikko.60.

* Åbo (Turku): http://www.turku.fi

 

Resan:

* Helsingfors-Vantaa flygplats:

http://www.ilmailulaitos.fi/airport_helsinki-vantaa

* Tammefors flygplats: http://www.ilmailulaitos.fi/airport_tampere-pirkkala

* Båtar från Sverige: http://www.silja.se och http://www.vikingline.se/

* Tåg tidtabeller, biljetter mm: http://www.vr.fi/heo/eng/

* Buss tidtabeller, biljetter mm: http://www.matkahuolto.com/english/

* Lokalbuss tidtabeller från Tammefors flygplats till Tammefors centrum:

http://www.paunu.fi/pdf/tmpeng.pdf

 

Allmän information om Finland:

* http://www.visitfinland.com/

 

Hotels / hostels i Helsingfors:

* http://www.hotelarthur.fi

* http://www.hostelsweb.com/cities/helsinki.html

* http://www.hostelmekka.com

* http://www.hostelsweb.com/hostelsweb.com/hostel.php/HostelNumber.12127

Sidan upp