Stamning
Kunskapstest
Almanacka
Anslagstavlan
Internationella stamningsdagen
2004 Intern. år för barn som stammar
Världskongress
Nordiskt samarbete
Internationellt samarbete
Terapier
Hjälpmedel
Forskning
Forum, chat mm
Material
Artiklar
Kända personer som stammar
SSF
Stamningsförbundet
Lagar
Länkar
Tänkvärda ord
Kontakta mig
Startsidan

 

 Boka föreläsning:


Bild när tungan knyter sig länk till www.stamning.info

2004 var det internationella året för barn som stammar

Länk till min blogg

knapp till Acrobat Reader hämtning

 

Nyheter

V Lars Åfeldt har den 27 juni 2006 lämnat oss, snabbt och omtumlande, precis innan Bosönlägret, som han var "pappa" till. Lars var en av SSR:s grundare, en aktiv debattör med idéer och visioner, en drömmare ibland som ville förändra världen, med stor kärlek för ungdomar och stort intresse för internationella frågor. Jag kommer att sakna min idékläckare och redaktör samt hans många inlägg på alla chatlistor. 

Michael Sugarman har fått den viktiga utmärkelsen "ASHA distinguish service award" som första privatperson någonsin!!! Han får den för sitt ideella arbete inom stamningsrörelsen: NSA, IFA, ISA och FRIENDS. Michael är också hjärnan bakom den internationella stamningsdagen och det internationella barnstamningsåret. Den officiella utdelningen är på ASHA:s årsmöte 18-20 november i Philadelphia. 

Grattis Michael!!!

(ASHA:  American Speech-Language-Hearing Association )


Vill du se på en kanonbra reklamsnutt som den holländska stamningsföreningen har gjort? Gå till http://www.stotteren.nl/index.html, klicka på  ”media” till vänster, bläddra ner på sidan tills du hittar ”download” och välj rätt alternativ

Texten är ungefär: Med en del saker ska man inte börja för tidigt. Men, det ska man med stamningsbehandling!

(om du klickar på ”download” med vänster musknapp kan du direkt spara filmen och behöver du inte ladda ner den igen nästa gång.

Programmet Parlamentet anmält till Tittarombudsmannen och Handikappombudsmannen!

Hämtad från http://tv4.se/visa/?ID=246093

"Parlamentet borde inte driva med folk som stammar"

Efter Parlementets nypremiär har en del tittare hört av sig med synpunkter på skämten om Jan Stenbeck och Göran Persson.Och en tittare var upprörd över skämten om folk som stammar.
Magnus Abrahamsson på TV4 svarar.


Jag fick ett argt samtal efter söndagens Parlamentet från en arg tittare .Han var upprörd över att Henrik Schyffert hade drivit med människor som har stamnings handikapp.
Receptionen TV4

SVAR:

Det är ju så att vi i Parlamentet skämtar om allt, driver med allt och ju mer tabu saker är desto mer tacksamt är det. Jag har full förståelse för att folk reagerar - såväl med upprördhet som med glädje.

Min önskan är dock att vi med ett humorprogram ska få människor att ta lättare på sina liv, sina svagheter, tillkortakommanden och faktiskt också sina handikapp. Jag skulle uppmuntra en dokumentär om handikappet "stamning" på samma sätt som jag för alla stammares skull vill att vi ska kunna skämta om det.

Det gör det lättare för oss alla att möta det hos oss själva och hos andra utan att fastna i medömkan och rädsla. Jag vet inte hur många gånger jag personligen tvingats möta mina svåraste trauman och svagheter i komisk gestaltning. Det svider till, men jag lovar att det hjälper mig och ger mig perspektiv på tillvaron. Och jag skulle må betydligt sämre om det inte gjordes.

Självklart kan man göra humor på olika sätt och alla människor har olika smak beträffande vad som är bra, dåligt, träffande och smaklöst. Vi för hela tiden en dialog med produktionen om vilken nivå vi skall ligga på i programmet så att vi ska landa rätt.

Det är tråkigt och egentligen inte önskvärt om någon uppfattar vårt program som kränkande och eftersom det nu kommit upp så lovar jag att vi ska ta upp det vid nästa diskussion med produktionsbolaget.

Magnus Abrahamsson TV4


Till dig som bor i Götene: jag sitter nu med i Götenes handikappråd och i referensgruppen direkt till kommunstyrelsen, så är du Götenebo och har synpunkter och/eller förslag på handikapparbetet, tveka inte att kontakta mig.


Ny Amerikansk video ”Straight Talk, answers teachers’ questions". Den 20 minuters video visar stammande elever som pratar med deras lärare om stamning och experter inom stamningsområdet svarar på frågor om stamning I skolan. Finns hos SFA. 


Se även ELSA nytt, världskongressen 2004 och nordiska 2004.